joi, 25 august 2011

Ramin la ale mele !

Acum un an am reusit sa-mi iau scuterul electric . Am visat de la prima iesire ca am sa pot poza strada , sa fac ,,fotografie de strada '' insa nu am luat in considerare faptul ca lumea nu e obisnuita cu asa ceva . Oamenii cu probleme de sanatate stau ascunsi, sunt retrasi, timizi si fara prea multa viata sociala . Undeva in spatele peretilor gri care ne marginesc soselele se consuma drame greu de inchipuit si lumea e obisnuita sa le ascunda ,sa afiseze ,,normalitatea'' , sa nu cumva sa iesim din tipare ca : ,, ce zice lumea ? ''... Am iesit la pozat cu incredere si emotie - la fiecare oprire se opreau si cei din apropierea mea si se uitau la mine ca la un exponat ciudat,nemaivazut, un cyborg , un centaur modern echipat cu 3 roti - uimirea era si mai mare ,gurile se cascau in momentul in care scoteam camera.... Am avut si apostrofari  - ,,  de ce-mi filmezi copila ca acum chem politia '' si degeaba incerc sa le explic ca nu am nici o treaba cu progenitura , privirile lor imi arata clar ca creierul nu e oxigenat asa cum ar fi normal...De un an ma plimb pe strazi,ma invirt in micul burg rominesc si ma mira ca inca lumea nu s-a obisnuit cu prezenta mea. Inca se opresc linga mine si se holbeaza ca la circ .... Incredibil !

M-am hotarit , Ramin la ale mele !



16 comentarii:

  1. asa se uita si la mine ...! nu are legatura cu tine ...! lumea este schimbata fundamental..chiar si in micul burg in care traiesti ...! urmaresc cu multa atrentie ce se intimpla in jurul nostru si ramin perplex...!ai dreptate ...! nu suntem noi pregatiti sa vedem dincolo de aparente ...!
    ..chiar nu ai fotografiat.nimic din ..strada....? de ce nu postezi ...!?

    ps . iarta tonul prea direct si agresiv..

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumea a luat-o razna. Au inebunit .... aproape toti. Ii considera pe alti ciudati, dar ei se comporta ca niste ciudati... cu ce gresim? Dumnezeu stie.

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Am uitat! Fotografiile sunt superbe!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta natura moarta! Sa speram ca lumea din Romania va fi mai obisnuita cu fotografia stradala. In Copenhaga nu am nici o problema in a fotografia (e drept cu un zoom de 200 sau un macro de 90mm)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucian, n-are rost sa te framanti. Fa ceea ce iti place: fotografiaza. Mult. Cand ai inceput sa fotografiezi inca nu stiai pana unde vei ajunge. Mergi inainte si nu te opri din drum. Nu pot explica fiecarui nedumerit (imi place mult: neoxigenat :-) ceea ce faci.
    Continua sa ne delectezi cu fotografiile tale.
    Abia astept fotografiile stradale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc pentru incurajari ! Imi dau seama ca sunt o prezenta mai altfel cind rulez alene tolanit in scuter si ca poate lumea e indreptatita sa ma priveasca mai curioasa insa asta nu ma poate opri din revolta. Citeodata imi cer dreptul la normalitate. E totul un haos : rampe la 45 ( sau poate mai multe ) grade, trotuare care la un capat au rampa si dupa 100 de m ,la celalalt capat,nu mai au , trotuare fara nici un fel de rampa si bineinteles cind mergi pe strada mai scoate cite unul capul din masina si urla ca un dement etc,etc.... Si incet , incet imi dispare si pofta de a mai scoate aparatul din geanta ...

    O sa incerc sa le las pe toate deoparte . Sa vad ce va fi...
    Inca o data multumiri pentru popasurile voastre aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu te lasa Lucian! Faci foarte bine ce faci! Se vede pasiunea din spatele cadrelor.

    Cu strada, nu e un subiect usor, tocmai din cauza celor enumerate de tine mai sus, dar la urma urmei, ce defineste normalitatea? Majoritatea?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu te limita doar la natura moarta si chiar te rog sa mai iesi pe strada si sa apesi cat mai des pe declansatorul aparatului indiferent de imprejurari!Cum am promis va trebui sa-mi fac timp si chiar vom iesi intr-o zi impreuna pe strada la fotografiat!Handicapul este de parte celor care nu inteleg ceea ce faci...

    RăspundețiȘtergere
  9. Inainte sa citesc ceea ce a scris Sorin, voiam sa-ti spun acelasi lucru: nu trebuie sa te opreasca reactiile oamenilor. nu stii cum ai reactiona tu in locul unora dintre ei. Poate unele reactii le-ai considera normale. Stiu din proprie experienta cum e sa fii "admirat" pentru un handicap. Dar in nici un caz nu renunta la ceva ce iti place din cauza reactiilor celor din jur. Strada e a tuturor, ne place sau nu. Nu e usor sa iesi din izolare fiind o persoana cu handicap, dar sa stii ca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  10. e greu să nu te doară sau să nu te afecteze reacţia celor din jur. e şi mai greu să înveţi să nu-ţi mai pese. nu cei din jur trebuie să se schimbe pentru ca noi să ne simţim "normali".

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragul meu prieten, ce astepti de la "noi"? Noi suntem "crestini". Ne calcam in picioare semenii pentru doua sarmale la hramuri. Ne "iubim" aproapele din adancul sufletelor noastre ciunge. Multi dintre noi inca nu am atins pamantul deoarece padurile noastre au copaci falnici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Iti recunosc in fotografii frumusetea sufletului , sensibilitatea, inteligenta, melancolia, dragostea de viata si de oameni. Ai fost si esti modelul meu.

    RăspundețiȘtergere
  13. "Sa încerci, să sfidezi, să stăruieşti, să fii statornic, să-ţi fii credincios ţie însuţi, să te iei la trantă cu destinul, să uimeşti dezastrele cu sângele tău rece, să înfrunţi puterea nedreaptă, să insulţi biruinţa care s-a îmbătat, să nu-ţi pierzi cumpătul şi să ţii piept.” V.Hugo
    Sunt Elena Biscovan de la Bistrita, si sunt mandra ca sunt verisoara ta

    RăspundețiȘtergere
  14. Există momente în care deznădejdea pare a fi singura soluţie şi numai strigătul interior îţi poate controla nefericirea. Există şi o fericire exaltată dacă, în loc de a plange spui: Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai făcut om şi m-ai înzestrat cu liberul arbitru. Pot îndura, pot răbda. Nu cârtesc, nu mă vait, nu mă dau bătut, mă ţin tare, sfidez Realitatea, o fac de ruşine şi ocară. Nu degeaba m-ai făcut om.”
    N.Steinhardt

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma fascineaza fotografiile unde ai focalizat foarte bine lumina pe iubire. Iubirea e focul care arde tot ceea ce credeai că ştii despre tine şi transformă totul în cenuşă, e apa care te invită să înoţi şi să te pierzi în adâncurile ei, e vântul care îţi dă aripi şi care te poartă ca pe o frunză rătăcită de toamnă.
    Nici răutatea, nici ignoranţa, nici cel mai mare rău din lumea asta nu poate să reziste în faţa iubirii... Asta este valabil si in "fotografia de strada".

    RăspundețiȘtergere
  16. Strada nu se cucerește dintr-un singur asalt...

    RăspundețiȘtergere